Wilton Jongmans © 2014 • PRIVACY POLICY

BIOGRAFIE

volgde een vaste verbintenis bij het orkest dat later Orkest van het Oosten is gaan heten. Hij is ruim 25 jaar solobassist/aanvoerder geweest van de contrabasgroep.  Daarnaast is hij sinds de oprichting in 1988 lid van het Valerius Ensemble, waarmee kamermuziek in de breedste zin van het woord wordt gespeeld. Verder speelt hij regelmatig als gast bij verschillende ensembles, zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Combattimento Consort, werkte hij als acteur/musicus mee aan voorstellingen  van het jeugdtheater Sonnevanck en maakte hij vele video- en televisieopnamen.  

Hij ging op tournee naar onder andere Rusland, Noord- en Zuid-Amerika, Brazilië,  Spanje en Japan. Ook is hij hoofdvakdocent contrabas aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Wilton Jongmans bespeelt een instrument dat is gebouwd door  Vincenzo Jorio in 1839 te Napels.

Wilton Jongmans (Roosendaal, 1947) volgde zijn studie bij Paul Godwaldt aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.  Na geruime tijd werkzaam te zijn geweest bij diverse orkesten en ook in de ‘lichte’ muziek, waarbij hij zijn medewerking verleende aan een groot aantal plaatopnamen,