Wilton Jongmans © 2014 • PRIVACY POLICY

WILTON VERTELT !

Meer informatie:   053-4762561/06-26802595

                                   info@wiltonjongmans.nl

Wilton Jongmans (1947) is niet alleen uitvoerend musicus, maar vooral een muzikant, een muziekmaker, verknocht aan zijn instrument, de contrabas. Zijn leven staat in het teken van muziek. Niet voor niets speelt hij al zo’n veertig jaar in symfonieorkesten.

De langste tijd in Enschede, de stad waar het Orkest van het Oosten en de Nationale Reisopera zijn gevestigd. Er zijn er maar weinigen die zo’n staat van dienst hebben. Hij geeft les aan conservatoria en kent ongeveer alle orkesten en professionele ensembles in dit land, omdat hij er vaak als gast wordt uitgenodigd. Elk orkest en elk ensemble heeft niet alleen een eigen muzikale historie, een eigen klankkleur, maar ook een eigen cultuur en eigen eigenaardigheden. Heel veel dirigenten en solisten heeft hij van dichtbij meegemaakt.

Belangrijke en minder belangrijke, goede en minder goede, plezierige en minder plezierige.

 

Wilton Jongmans is niet alleen muzikant, hij is ook een geboren verteller. En over muziek, over het orkestleven – de euforische en teleurstellende gebeurtenissen op, onder en achter het toneel – en vooral ook over zijn instrument, is veel te vertellen.

 

U kunt hem uitnodigen en bent dan verzekerd van een boeiende causerie over alles wat – al dan niet toevallig – ter sprake komt. U maakt kennis met het bijzonderde instrument dat een contrabas nu eenmaal is. U hoort verhalen over een wereld die u waarschijnlijk niet erg bekend is en krijgt antwoord op vragen waar u al jaren een

antwoord had willen krijgen. Altijd met een persoonlijke kleur en vanuit een persoonlijke ervaring.

 

‘Wilton vertelt’ is niet alleen voor de echte muziekliefhebber bedoeld. Ook degenen die gewoon geïnteresseerd zijn in wat dat nu is, leven en werken in muziekland, zullen geboeid zijn.

 

‘Wilton vertelt’ kan overal plaatsvinden. Bij u thuis, in een zaaltje of in een café. Overal waar een aantal mensen rustig kan zitten en waar geluisterd kan worden, eventueel met een glas wijn bij de hand. De ervaring leert overigens dat de groep luisteraars bij voorkeur niet groter is dan veertig personen.

 

Meer informatie: 053-4762561/06-26802595 of info@wiltonjongmans.nl